Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, amaç popüler olmak değil, anlaşılabilir olmak samimiyette...

16 Şubat 2012 Perşembe

Muhabbet Krali -Blog

Muhabbet Krali ve Bloggerlik

       Bir hafta once Okan BAYULGEN in twitter da blogger lari ve sayfalarini tweetlemeye baslamasiyla,
bende gaza gelerek bir blog sayfasi olusturdum. Aslinda turizm ve Turkiye tanitimi yapmak istedigim
ve suanda aktif olmayan oneweekturkey.com isimli bir web sitemde var. Fakat internete cep telefonundan
giren ve 250 mb lik bir net paketiyle sinirli biri icin blog yazmanin daha mantikli olacagini dusunerek sosyalbiri.blogspot.com u hayata gecirdim. Ve bugun 17 subat 2012 tarihli "Muhabbet Krali" programini izlerken ne kadar iyi birsey yaptigimi farkettim.

        Gelisen yeni dunya teknolojisinde TV ve Gazetenin yerini, internet almakta. Tv reklami gelirlerinin, internete cok hizli kaymasinin sebebi, yeni neslin Tv yi bile internetten izlemesi, haberleri internetten takip etmesi, hatta internette sosyallesmesidir.

 Sosyallikte burda binevi bilgiye ulasmak gibi gozuksede, aslinda sosyallesen baska birini takip etmektir. Yani sosyalligi takip edip asosyal olmakta olabiliyor. Internet bilgiye ulasmanin gunumuzdeki en hizli yolu. Bunu guzel ve komik bir tweetle de ornekleyebiliriz. "Bi tweet atiyosun, Dunyanin oteki ucundaki adama kapak oluyor". 30 sene once telefonu bile acmak icin santralde bekletilirken. Gunumuzde 1 saniyede dunyada internetin oldugu heryere ayni anda ulasabiliyoruz.

 Blog konusuna donersek; insanlarin ilgi duyduklari alanlarda bloglar olusturmasi ve sadece forumlara bagli kalmadan bagimsiz yazabilecekleri guzel bir ortam sunuyor. Suan canli yayinda Okan Bayulgenin bahsettigi gibi sanayilesmenin getirdigi el emegi konusuda cok onemli. Artik internet ve gelisen teknoloji El emegi ve sinirli uretimi kaldiriyor. Internet uzerinden yapilan satislarin cazibesine kapilan ureticiler, sanayileserek el emegini yok etmekte ve surumden kazanma psikolojisini gutmekteler. Bu onlar icin bir gereklilik. Fakat gunumuz bazi tuketicileri icin alisilmamis bir durum.

 Bunu orneklemek gerekirse Carsamba da elisi yapilan ve organik uretim koruklu eski moda bir cizme 1.000 tl ye yilda 100 adet satilirken. Sanayide uretilen herhangi bir bot 100-150 tl ye yuzbinlerce satabiliyor. Burda internetin ve sanayilesmenin faktoru cok cok buyuk.

 Internet teknolojisi bu yeniyuzyilin cocugu ve bu cocuk Dunyayi omuzlarindan tutup sallayabilecek kuvvette. Binlerce atom bombasindan daha kuvvetli ve etkili.

 Daha onceden de belirttigim gibi, t20 androidli bir cep telefonu ile yaziyorum. Imla hatalari ve ingilizce karakterler icin bir tablet alana kadar simdilik ozur dilerim. Ve yazimi okudugunuz icin tesekkur ederim. 

Saygilarimla,

@sosyaldilenci on Twitter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder