Kiremitte Alabalik Tarifi
Merhaba blogumun saygi deger okurlari.
Size evinizde,yazliginizda misafirlikte yapabileceginiz bir lezzet sunacagim. 1 liralik balikla muhtesem bir tadla tanisacaksiniz. "Kiremitte Alabalik"
Alabalik
Normalde; tadi yavan ve lezzetsiz bir tatlisu baligi olarak bilinsede, dogru sekilde marin edilirse, o sos onu zirveye tasir.
Malzemelerimiz;
1 adet Alabalik 500 gr.
1 yemek kasigi tereyag
2 dis sarimsak
30 ml zeytinyagi
1 tatli kasigi tuz
1 tutam feslegen
1 tatli kasigi biber salcasi
1 yesil biber
1 domates
Hazirlanisi;
Ici temizlenmis olarak aldigimiz Alabaligin iki tarafinada yarim santim derinliginde iki paralel cizik atarak basliyoruz. Baligin icini tuzlayip kiremite aliyoruz.
Marin Sosun hazirlanisi:
Kucuk bir kaseye; zeytinyagimizi, dovulmus sarimsagimizi,feslegenimizi ve salcamizi katip karistiriyoruz. Kivam haline geldiginde kiremitteki baligimiza iyice yediriyoruz. Ve yanina biberimizi, dorde bolunmus domatesimizi ekliyoruz. Sonra strecleyip buzdolabina kaldiriyoruz. Burda en az 3-4 saat kaldiktan sonra streci alip uzerine tereyagimizi koyup, 200 derece isiya ulasmis firinimiza 20-25 dakika atiyoruz. Sure tamamlaninca baligimizin kesikleri genisleyip yagi fokurduyorsa, ici ve disi pismis ve afiyetle yemek uzere servis edilebilecek duruma gelmistir.
Afiyet Olsun...
Bu muazzam bir lezzettir, binlerce kez pisirdim, tadan birkez daha tatmistir. Tavsiye ederim.
Yazim,imla hatalari icin ozur dilerim.
Bu yazi mobil ortamda T20 uzerinden yazilmistir.
Saygilarimla,
@sosyaldilenci on twitter
Gmail: immortalsrm@gmail.com
Çok yararlı bilgiler paylaştığın için teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim .. :) teşekkür ederim..
YanıtlaSilTesekkur ederim. Afiyet bal seker olsun :)
YanıtlaSil